Vijf mannen laten hun zwaktes zien in de theatervoorstelling Tools

Tools is een komische voorstelling over mannen die het hebben, het niet hebben, het niet doorhebben, het maar al te goed doorhebben en erg veel of juist weinig testosteron hebben. Een aaneenschakeling van pijnlijk herkenbare situaties. Gespeeld door echte mannen.

Tijdens een knallende ruzie slaat hij de inboedel kort en klein. Stilletjes ruimt hij meteen daarna de puinhoop op tot van de ravage niets meer te zien is en koopt een groot en duur boeket voor haar. ‘In welke vaas moeten die bloemen dan?’, vraagt zij op een ongeïnteresseerde toon. Ontsteld loopt hij de deur weer uit en koopt een vaas. Thuisgekomen schikt hij de bloemen, precies zoals zij het graag zou willen.

Datum: 16 oktober 2010

Plaats: Alkmaar - De kunst (adres: Achter de vest 5)

Tijd: 20:00uur

Entree: € 5,-

Er zijn voorstelling in Leeuwarden en Heerhugowaard gepland.

Voor speeldata houdt www.kyravanwirdum.nl in de gaten. Volg Twitter (2010Tools) of stuur een e-mail naar tools2010@live.nl en u wordt op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen.

Website:

Youtube: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SDeyTvZwg4U&gl=NL

Twitter: 2010Tools

Reserveren: Tools2010@live.nl onder vermelding van telefoonnummer, datum en aantal kaarten.

Regie: Kyra van Wirdum

Acteurs: Laila el Bazi, Tom Clarke, Merijn Hagen, Zander Lamme, Laurens Mooij en Hali Neto.

Na een succesvolle voorpremière in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden, speelt het gezelschap op 16 oktober a.s. in theater De Kunst in Alkmaar.

Het stuk is een creatie van de pas afgestudeerde, uit Schagen afkomstige regisseuse Kyra van Wirdum.

Ik kwam op het idee voor het stuk op een middag in een stam café. Vermoedelijk een drieling, kleine meisjes met roze jurkjes en vlechtjes in het haar. Ze trokken op liefelijke wijze de aandacht van vader, die op zijn zachtst gezegd zich heel ongemakkelijk voelde. Meisje kwam naar hem toe met de barbie en de vader wist totaal niet wat hij daarmee aanmoest. Het leuke is dat de mannen die in het stuk spelen in het echte leven afkomstig zijn uit verschillende vakgebieden. De één is student, de andere buschauffeur. Dat maakt dat de mannen heel echt zijn, heel puur.