Het evenement.

Chauffeurs Vriendenclub ?Truckman? organiseert op 13 Juni 2004 voor de 4e keer het Truckman Event. Plaats van handeling is het Marktplein te Wormerveer. Dit jaar nog grootser van op zet met nog meer showtrucks, oldtimers, specials en demo?s. Hoofdonderdeel van het Truckman Event is het open Noord-Hollands Vrachtwagen behendigheidskampioenschap, Een selecte groep van vakbekwame vrachtwagenchauffeurs ondergaan proeven met een trekker met oplegger, waarbij het uiterste gevraagd zal worden van de vaardigheden van de chauffeur. Vaardigheden die als vanzelf sprekend worden beschouwd in het dagelijkse werk, maar tijdens dit kampioenschap in het extreme op de proef worden gesteld. Alle proeven worden door een deskundige jury beoordeeld. De eindbeoordeling en het puntentotaal monden uit in een klassement. De eerste 3 plaatsen van dit klassement geven recht op deelname aan het NK. Onder de deelnemers bevinden zich chauffeurs van diverse bedrijven uit de Noord Holland. Het kampioenschap wordt beschouwd als generale voor het Nederlands Kampioenschap dat een week later gehouden zal worden.

Een geliefd onderdeel onder vrachtwagen minnend Noord Holland is de verkiezing van de mooiste vrachtwagen. Showtrucks, oldtimers, specials en Dailytrucks strijden om de hoofdprijs in hun categorie. Het publiek kan de geparkeerde vrachtwagens van dicht bij bewonderen. Ook mogen zij hun stem laten horen middels een stembiljet. De stem van het publiek zal samen met die van een jury de mooiste vrachtwagens van dit evenement aanwijzen.

Doel van dit evenement.

Naast het op de proef stellen van de vaardigheden van de chauffeur is het sociale aspect van deze dag van essentieel belang. Vrachtwagenchauffeur is een beroep waarin je veel op je zelf bent aangewezen. Deze vrijheid is voor velen de basis voor de ?liefde? voor het beroep! Echter de onregelmatige werktijden en de drukte op de snelwegen zijn oorzaken van het gemis aan sociale contacten. Veelal zie je de collega?s door je voorruit of in je spiegel. Activiteiten als deze dragen er toe bij dat contacten met collega?s niet ophouden bij het knipperen met lichten of het hangen aan de ?trektoeter?.

Chauffeurs vriendenclub ?Truckman? heeft zich als doel gesteld om het grote publiek te laten zien dat vrachtwagenchauffeur een vak is waarin gedreven mensen werken die voor een gedegen logistiek borg staan. Het beeld van een cowboy op de grote weg is al lang historie en dat willen we laten weten ook.

Om deze doelstellingen te verwezenlijken wordt de medewerking ingeschakeld van vertegenwoordigers van alle facetten van het chauffeursvak. Enkele onderdelen waaraan gedacht kunnen worden zijn:

Accessoires stand ?Arbo Dienst ? Autospuiter -Banden -Dodehoek spiegel / camera ? EHBO- Opleidings instituut? Politie voorlichting ? Rijopleidings instituut -Rijksverkeersinspectie ? Sleepdienst ? Transport en logistiek ? Uitzendbureaus ?Vakbladen ? Vakbonden en diverse specialistische vormen van transport als kraanbedrijf en bijvoorbeeld zwaar transport.

Evenement voor de hele familie.

Veelal staat er achter deze gedreven vakman een vrouw die hem steunt in zijn werkzaamheden. Aan deze onmisbare schakel is natuurlijk ook gedacht tijdens dit evenement net als de ?kleine chauffeurs?. Springkussens, behendigheidsbaan voor kinderen, braderie, terrasjes, mini kermis, trucktrekken, minitruckers(radiografisch bestuurbare vrachtwagens, heftrucks en andere transportmiddelen) en vele demonstraties dragen hun steentje bij aan een geslaagde dag voor het hele gezin. Ook zullen er diverse bands op 4 podia (waaronder 1 voor Café de Kroon) optreden waaronder plaatselijk bekende bands als The Bullits en Tripple B.

Demodag.

Onderdeel van dit evenement is de z.g.n. demodag, waar vertegenwoordigers van diverse merken hun vrachtwagens demonstreren. De moderne vrachtwagenchauffeur krijgt steeds vaker een beslissende stem bij de aanschaf of vervanging van een vrachtwagen. Door het rijden met een andere vrachtwagen dan waarmee hij momenteel rijdt kan hij zich een goed beeld vormen van prestaties en rijgedrag van de diverse merken, waardoor hij weet welk merk vrachtwagen het best bij hem past. Ook kan kennis gemaakt worden met de nieuwste technische snufjes op het gebied van transport. Uiteraard zal de dode hoek spiegel op alle modellen gemonteerd zijn, voor het publiek om eens van dicht bij te ervaren waarom de spiegel zo belangrijk is en waar nou die dode hoek van een vrachtwagen zit.

Voor meer informatie omtrent het evenement kunt u zich wenden tot Onno Seymour, telefoon 06-11366036.

Met vriendelijke groet,

P.Seymour

PR ? afdeling

075-6213347

p.seymour1@chello.nl

Bezoek ook eens onze website: www.truckman.nl